SIS erbjuder licensavtal för att öka digitaliseringen för standardanvändare och effektivisera standardarbete.
Företag måste följa många olika lagar och riktlinjer
För många svenska företag är standarder en entrébiljett till fler affärer på en global marknad. Men antalet krav, regler och lagar inom områden som säkerhet, kvalitet, ergonomi och miljö ökar ständigt. Genom program och digitala verktyg kan vi få hjälp att hantera flera komplexa kravställningar på ett effektivt sätt.
Digitaliserade lösningar förenklar arbetet med standarder
SIS arbetar aktivt för att påverka morgondagens standarder. Vi vet vilka typer av utmaningar olika branscher står inför. I vårt samarbete upptäcker vi ständigt nya möjligheter. Och genom digitalisering skapas nya smarta sätt att förenkla och förbättra arbetet med standarder. Smarta sätt uppstår genom att information från standarder görs tillgängliga direkt i de IT-verktyg som varje dag används för att lösa utmaningar, i sjukvården, i fabriken eller på kontoret.
SIS söker regelbundet kontakt med standardanvändare som har behov för specifika sätt att arbeta med standarder i syfte att kunna möjliggöra dessa och därmed öka nyttan av standarder. Med hjälp av Licensavtal kan innovativa lösningar baserade på våra standarder se dagens ljus, oavsett om det rör sig om digitala tjänster, utbildningar, böcker eller enkla manualer.
Tjänster som integrerar standarder genom SIS Licensavtal
2C8
2C8 erbjuder appar som låter användaren beskriva och förmedla processflöden, organisationsscheman och andra modeller över en organisations verksamhet på ett lättillgängligt sätt.
Läs mer om 2C8 >>
Addsystems
Med plattformen Add för ledningssystem och informationssäkerhet kan du ta ditt förbättringsarbete till nya höjder utan att fastna i administrativa sysslor. Add är inte bara en mjukvara; den är din pålitliga partner på resan mot effektivitet och framgång.
Läs mer om Addsystems >>
Amplify
Amplify professionaliserar innovation och hjälper sina kunder att snabbt, effektivt och med hög precision upptäcka nya möjligheter som levererar positiva resultat.
Läs mer om Amplify >>
Any4M
Any4M hjälper sina kunder att accelerera digitaliseringen och motivera en tvärfunktionell och agil processutveckling.
Läs mer om Any4M >>
BIM Alliance
BIM Alliance är en sektorsdriven ideell förening som arbetar för bättre samhällsbyggande med hjälp av BIM - digital strukturerad informationshantering.
Läs mer om BIM Alliance >>
Cedoc
Cedoc strukturerar arbetssätt och dokument runt CE-märkning av maskiner.
Läs mer om CEDOC >>
DirSYS
DirSYS hjälper organisationer att lyckas med informationssäkerhet, dataskydd och IT-management.
Läs mer om DirSYS >>
Edu Norr
Edu Norr AB håller kurser och utbildningar inom svets och brandfarliga heta arbeten.
Läs mer om Edu Norr >>
Omega Point
Innovate Security erbjuder programvara för att visualisera säkerhets- och efterlevnadskrav genom att modellera information och processer.
Läs mer om Omega Point >>
MaintComp
MaintComp hjälper industrier att utveckla sin främsta tillgång - människan.
Läs mer om MaintComp >>
Medical Device Training Courses
Medical Device Training Courses erbjuder utbildningar, mallar och coachning för yrkesverksamma inom medicinteknikbranschen.
Läs mer om Medical Device Training Courses >>
Nordic BIM - Archicad
Archicad är ett mycket populärt BIM-verktyg i branschen. Med sin långa erfarenhet och innovativa utveckling är Archicad ett självklart val som fler och fler väljer till sitt BIM-verktyg.
Läs mer om Nordic BIM >>
Nordlock Fastener Dimension Guide
Fastener Dimension Guide är ett webbaserat verktyg som hjälper användaren att hitta rätt dimensioner på skruvar och bultar direkt från en mobil enhet.
Läs mer om Nordlock >>
SSAB - WeldCalc
WeldCalc är en mjukvara utvecklad av SSAB som tar tillvara på flera decenniers svetstekniska kunskaper. Mjukvaran är tillgänglig för svetsande industri i en webbaserad applikation som underlättar optimering och dokumentation av svetsförfaranden.
Läs mer om WeldCalc >>
Stratsys
Stratsys jobbar för att göra det enklare för företag och organisationer att förenkla och förbättra sina ledning-, kvalitets och styrprocesser. Deras vision är att ge varje organisation möjligheter till ständiga förbättringar för att nå en högre effektivitet och framgång i sin verksamhet.
Läs mer om Stratsys >>
Sveriges Kommuner och Regioner - KLASSA
För att förenkla kommuners och regioners genomförande av informationsklassningen har SKR tagit fram verktyget KLASSA.
Läs mer om KLASSA >>
Trimble
Med hjälp av kärnteknologier inom positionering, modellering, uppkopplingsmöjligheter och dataanalys kopplar Trimble samman den digitala och fysiska världen för att förbättra produktivitet, kvalitet, säkerhet, transparens och hållbarhet.
Läs mer om Trimble >>
Weld Done
Weld Done förenklar den komplexa och felbenägna uppgiften att inspektera svetsar genom att automatisera viktiga processer. Appen erbjuder precisa och tillförlitliga resultat, vilket säkerställer att dina arbeten sker smidigt och följer regelverken.
Läs mer om Weld Done >>
WordFinder
WordFinder är verktyget för dig som vill kvalitetssäkra översättningar kring tekniska begrepp mellan olika språk, på ett effektivt sätt.
Läs mer om WordFinder >>
Hur vill du arbeta med standarder i framtiden?
SIS söker fler idéer om hur vi kan tillgodose behov av ett effektivt arbete med standarder. SIS abonnemang utgör en bra grund som SIS kan bygga vidare på och utveckla flera tjänster, såsom nylanserade SIS Bygghandlingar. Har du ett behov som sträcker sig bortom detta så vill vi gärna höra från dig.
Upphovsrätt och exploateringsrätt gällande SIS Publikationer
SIS äger upphovsrätten och exploateringsrätten till alla SIS publikationer, det vill säga Copyright. Genom Licensavtal kan delar av standarder byggas in i olika tjänster och innovativa lösningar.
Om du önskar använda delar av innehållet i någon av SIS publikationer på annat sätt än vad som tillåts i vår slutanvändarlicens ska du vända dig till oss för att begära tillstånd, licens, för detta. Kontaktperson i dessa frågor är Fredrik Fehn, fredrik.fehn@sis.se.
Försäljningsintäkterna från försäljningen av SIS publikationer står för en avsevärd del av de kostnader som föreligger för att driva SIS del av svensk standardisering.
Det är inte tillåtet utan upphovsrättsinnehavarens tillstånd att använda innehållet i upphovsrättsskyddade publikationer på annat sätt än vad som överenskommits. Läs vad som gäller för SIS publikationer i vår slutanvändarlicens.
Se lagrummet gällande upphovsrätt: 1960:729.
Har du en idé?
Har du en idé som du vill diskutera? Hör gärna av dig!
Fredrik Fehn
Produktutvecklingschef
fredrik.fehn@sis.se