Nyhet · 2017-11-08

SIS tar över sekretariatet för förvaringsmöbler

Nu tar Sverige över från Danmark med en ny svensk ordförande i ISO/TC 136/WG 3 Furniture – Storage units. Det är Tomas Ekström som är vald att leda arbetsgruppen som tar fram standarder för förvaringsmöbler i den internationella ISO-kommittén för möbler.

Tomas Ekström driver egna företaget OnSolidGround – Sustainable Business, och har deltagit i standardiseringsarbetet på SIS sedan 1998. Han har varit ordförande i SIS/TK 391 Möbler sedan 2004 och jobbade tidigare på Kinnarps AB där han hade ansvar för det övergripande kvalitets-, miljö- och hållbarhetsarbetet på koncernnivå. SIS gratulerar Tomas till utnämningen.

Sekretariatet finansieras av IKEA som deltar i hela 67 arbetsgrupper inom SIS, CEN och ISO.

– Vi är glada att Sverige fått förtroendet att leda ytterligare ett ordförandeskap och sekretariat inom ISO TC 136 Furniture, säger Jens Ekwall, ‎Team Manager Laws & Standards Furniture/Textiles på IKEA. Detta är ett viktigt steg för Sverige och IKEA för att kunna komma närmare en global harmonisering av standarder samt en enighet mellan nyckelintressenter inom framtagandet av krav. I förlängningen leder detta till en bättre och säkrare produkt för de många människorna runt om i världen.

Läs om den internationella ISO-kommittén ISO TC 136 Furniture

Läs om den svenska kommittén SIS TK 391 Möbler


Ny svensk ordförande

Thomas Ekström blir ny svensk ordförande i ISO/TC 136/WG 3 Furniture - Storage units, och därmed tar Sverige över ordförandeskapet från Danmark.