Var med och öka kvaliteten på återbruk av prefabricerade betongelement

Välkommen på webbinarium den 5 november!

betong.png

Bygg- och fastighetssektorn ansvarar för en stor del av uttaget av nyutvunna material, har en hög energiförbrukning och en omfattande avfallsproduktion. Återbruk av prefabricerad betong kan minska branschens miljöpåverkan avsevärt i form av:

  • Minskad resursanvändning,
  • minskade avfallsmängder,
  • minskade utsläpp av miljöfarliga ämnen och påverkan på miljö och klimat. 

Den 5 november har du chansen att få en inblick i arbetet med den nya standarden för ”Återbruk av prefabricerade betongelement – metoder för kvalitetssäkring och livslängdsberäkningar” som kommer underlätta omställningen till ett mer cirkulärt byggande.

Med hjälp av standarden kommer du kunna säkerställa att material (betong och stål) i återbrukade element uppfyller krav som ställs till lastbärande element när det kommer till hållfasthet samt beständighet och livslängd. 

Standarden riktar sig till de som verkar inom kommunala och privata fastighetsägare, Statens fastighetsverk – SVF, utvecklare, konstruktörer och arkitekter samt entreprenörer och återbruksföretag. 

Datum: Tisdag den 5 november 2024 
Tid: 08.30 – 09.30 
Plats: Digitalt via Teams. Möteslänk skickas ut efter anmälan. 

Agenda

  • Markus Peterson, ordförande i SIS kommitté för förtillverkade betongprodukter och standardiseringsexpert på Svensk Betong, berättar om kommitténs arbete.  
  • Författarna till det nya standardförslaget Jan Suchorzewski, enhetschef på RISE och Christian Nilsson, ingenjör på Strängbetong, presenterar sitt utkast till den nya standarden.  
  • Frågor och svar

Talare

Markus.P.png

Markus Peterson
Svensk Betong Service AB

Jan.Suchorzewski.png

Jan Suchorzewski
RISE

christiannilsson.png

Christian Nilsson
Strängbetong

Kontakt

Vill du veta mer?
Välkommen att kontakta  Yacine Slamti, projektledare på SIS: yacine.slamti@sis.se

Anmäl dig här

 


Tid och plats

Datum: 5 november 2024

Tid: 08.30 – 09.30 

Plats: Digitalt via Teams. Möteslänk skickas ut efter anmälan. 

Kostnadsfritt!

Anmäl dig senast den 4 november.

SIS/TK 191

Förtillverkade betongprodukter

Att tillverka byggdelar under väl kontrollerade former inomhus möjliggör god kvalitet samt reducerade byggtider och priser. Europastandarder har blivit bra instrument för att åstadkomma entydig kravspecificering och egenskapsredovisning och de har öppnat upp för nya material, produkter och marknader. Kommittén ser till att hänsyn tas till svenska förhållanden och marknader.