Logga in

Standardpodden

#1 På djupet i nya ISO 9001 med Tina Bohlin

I detta avsnitt av Standardpodden gör vi nedslag i den senaste versionen av ISO 9001, Ledningssystem för kvalitet. Vi möter ingen mindre än Tina Bohlin som samordnat den svenska grupp som varit med att utveckla standarden under åren fram till 2015 då den lanserades. Tina har även gedigen erfarenhet från implementering av ISO 9001 i sin roll som kursledare och delar med sig av både teori och praktik när vi navigerar genom de olika avsnitten i standarden. Av skäl som Tina lyfter fram i programmet är det hög tid att växla över till den nya versionen av standarden – vi hoppas med detta avsnitt kunna ge dig en god start på vägen! 

Avsnittet distribueras på Soundcloud, iTunes, och Acast, där kan du även ladda ner avsnittet.


Pilotavsnitt - Miljöledningsstandarden ISO 14001

Pilotavsnittet av standardpodden som togs fram i samband med Almedalsveckan handlar om den nya versionen av miljöledningsstandarden ISO 14001. Marcus träffar Stefan Larsson, hållbarhetsexpert som arbetat med olika dimensioner av hållbarhet på allt från stora fabriker till små säljbolag. Stefan var också engagerad som expert i arbetet med den nya utgåvan av standarden och avsnittet fokuserar på nyheterna jämfört med tidigare utgåvor.

 

Ämnesområden

Ledningssystem


Standardpodden är en podcast för alla som jobbar med att integrera miljö, hållbarhet och kvalitet i sin affärs- och verksamhetsutveckling. I varje avsnitt bjuder Marcus Ihre in spännande gäster till samtal och analyser om hur organisationer utvecklas med hjälp av standarder.

SIS kommitté för kvalitet

Vill du vara med och påverka standarder för kvalitetsledning?

I SIS/TK 304 deltar experter från offentlig sektor såväl som privata näringlivet för att förbättra, utveckla och påverka internationella och nationella standarder inom kvalitetsledning.

En dag av standarder

Hur många standarder omger dig under en dag?

Kunskapstjänsten Perspektiv

Perspektiv är tjänsten för dig som arbetar med lednings-system till vardags i ditt yrkesliv.

Perspektiv består av en webbplats och en tidning som tillsammans innehåller samlad kunskap för att hjälpa dig tolka, jämföra och tillämpa olika ledningssystemstandarder.