Material och produkter i kontakt med livsmedel - Vissa exoxiderivat lydande under begränsningar - Bestämning av BADGE, BFDGE och dess hydroxiderade och klorerade derivat i livsmedelssimulatorer
Status:
Gällande
Köp denna standard
StandardSvensk standard
·
SS-EN 15136:2006
Material och produkter i kontakt med livsmedel - Vissa exoxiderivat lydande under begränsningar - Bestämning av BADGE, BFDGE och dess hydroxiderade och klorerade derivat i livsmedelssimulatorer
Prenumerera på standarder med tjänst SIS Abonnemang. Genom att prenumerera får du effektiv åtkomst till gällande standarder och säkerställer att ditt företag alltid har tillgång till senaste utgåvan.
Läs mer om SIS Abonnemang
This European standard describes a method for the determination of BADGE, BFDGE and their
reaction products in food simulants: distilled water, 3 % w/v aqueous acetic acid, 10 % v/v aqueous
ethanol solution and olive oil or sunflower oil.
A high performance liquid chromatography (HPLC) method is employed based on reversed phase
HPLC and fluorescence detection.
The method is capable of determining BADGE and its derivatives at a minimum level of 0,05 µg/ml
food simulant.
BFDGE and its derivatives can be determined at a minimum level of 0,1 µg/ml food simulant.
Direct HPLC analysis of the migration solutions may result in chromatograms difficult to interpret, due
to interference from other components or the instability of the monomers resulting in a complex
mixture of derivatives and/or reaction products. By forced hydrolysis of all epoxy groups and their
reaction products, the quantification of the relevant substances is simplified and in addition the
identities of the substances are indicatively confirmed.
NOTE In this European standard the term “BADGE, BFDGE and their derivatives” refers to the substances listed in Directive 2002/16/EC [1] and its amendment, Directive 2004/13/EC [2]. These substances are listed in 4.1.
Material och produkter i kontakt med livsmedel - Vissa exoxiderivat lydande under begränsningar - Bestämning av BADGE, BFDGE och dess hydroxiderade och klorerade derivat i livsmedelssimulatorer
Prenumerera på standarder med tjänst SIS Abonnemang. Genom att prenumerera får du effektiv åtkomst till gällande standarder och säkerställer att ditt företag alltid har tillgång till senaste utgåvan.
Läs mer om SIS Abonnemang
Internationell titel: Materials and articles in contact with foodstuffs - Certain epoxy derivatives subject to limitation - Determination of BADGE, BFDGE and their hydroxy and chlorinated derivatives in food simulants
Artikelnummer: STD-44802
Utgåva: 1
Fastställd: 2006-03-15
Antal sidor: 32
Inom samma område
Varorna och tjänsterna som listas nedan ligger i samma ämnesområde (ICS-kod).