Ny global standard för att motverka ojämlikhet utifrån könsroller

Välkommen på ett webbinarium där vi presenterar en ny global vägledande standard - ISO 53800 - som bland annat väntas bidra till att motverka ojämlikhet som uppstår från hierarkiskt organiserade könsroller.

Under det här webbinariumet presenterar vi den nya, globalt vägledande standarden, ISO 53800 - Riktlinjer för främjande och genomförande av jämställdhet och kvinnors egenmakt.

Standarden är ett första  initiativ av flera som väntas inom området för "Gender Equality" och "Diversity Management". Vi kommer också prata om det nya globala arbetet som har påbörjats med en certifierbar ledningssystemstandard som ska stötta företag och organisationer att arbeta med mångfald och inkludering. Detta är ett arbete som bedrivs inom SIS kommitte för Organisationers samhällsansvar (SIS/TK 478). 

Deltagare från arbetsgruppen och Ulrika Edholm, projektledare på SIS kommer att berätta om detta och även bjuda in deltagarna att gå med i den svenska arbetsgruppen som bevakar och är med och påverkar standardens innehåll.

Axplock från programmet

  • Kort om standarder och standardisering
  • Vad är ISO 53800 och hur kan vi använda den?
  • Nya standarder på gång inom området jämställdhet
  • Vad gör den svenska arbetsgruppen för Gender equality?
  • Hur du kan bidra och delta i arbetet?
Välkommen att anmäla dig i formuläret här nedan senast 2 september. Har du frågor är du välkommen att kontakta Ulrika Edholm, ulrika.edholm@sis.se.

Anmäl dig här nedan


Tid och plats

Datum: 4 september 2024

Tid: 14:30 - 15:30

Plats: Digitalt via Zoom
Mer information kommer efter anmälan

KOSTNADSFRITT!

Anmäl dig före 2 september